Haber

İzmir’in Kurtuluş Günü Coşkuyla Kutlandı

KERİM UĞUR

Kurtuluş Savaşı’nın zafere giden son adımıydı. izmirKurtuluş Günü yine büyük bir coşkuyla kutlanıyor. izmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, her yıl olduğu gibi sabah saat 09.00’da Zafer Yürüyüşü ile başladı. 9 Eylül 1922’de Türk Ordusu izmir Eskiden girdiği güzergahta düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, İzmir İl siyasi parti başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile her yaştan ve her kesimden binlerce İzmirli katıldı. Mart.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun şehre girdiği tarihi rotayı takip ederek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen kortege çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

KUTLAMALAR TÜM GÜN DEVAM EDECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gün boyu sürecek 9 Eylül kutlamaları kapsamında İzmir Valiliği önünde bayram töreni düzenlenecek, Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri ve konuşmalar yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada İzmirlilere seslenecek. Süvari birliklerinin saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasındaki yürüyüşünün ardından 18.10’dan itibaren İzmir semaları Solo Türk ve ardından Türk Yıldızları’nın gösterilerine sahne olacak. Kutlamalar, saat 20.00’de başlayacak meşale alayı ve saat 21.00’de Kültürpark’ta gerçekleştirilecek Tan Taşçı konseriyle sona erecek.

GÖRÜNTÜ Dökümü:

1.VİDEO

ZAFER MART DRONE GÖRÜNTÜSÜ

2.VİDEO

ZAFER YÜRÜYÜSÜNDEN GÖRÜNTÜ VE ÇELENK SUNUM TÖRENİ

Kaynak: ANKA / Ömür Boyu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu